Kammerat Napoleon

Kammerat Napoleon

George Orwell

Language:

Pages: 65

ISBN: 2:00365450

Format: PDF / Kindle (mobi) / ePub


Anført af grisene gør dyrene på Grevefarmen oprør mod deres forsumpede herre og opretter et strengt socialistisk samfund. Det varer imidlertid ikke længe, før grisen Snowball må overlade magten til Napoleon, som indfører et terrorregime ved hjælp af sin hundelivvagt og gør grisene til den herskende overklasse.

Gaining Ground: The Origin and Evolution of Tetrapods (2nd Edition)

The Dog Who Couldn't Stop Loving: How Dogs Have Captured Our Hearts for Thousands of Years

The Complete Dog Breed Book

The Philosophy of Animal Minds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halvtreds meters afstand. Dyrene kunne ikke udholde de frygtelige brag og de stikkende hagl, og tiltrods for Napoleon’s og Boxer’s anstrengelser for at opmuntre dem blev de drevet tilbage. Flere af dem var allerede sårede. De søgte ly i gårdens bygninger og kiggede forsigtigt ud gennem sprækker og knastehuller. Hele den store græsmark, inclusive vindmøllen, var i fjendens hænder. I det øjeblik syntes selv Napoleon ikke at vide sine levende råd. Han travede op og ned ad gulvet uden at sige et ord,.

Medens hans hale vippede stift. Der blev sendt længselsfulde øjekast i retning af Foxwood. Hvis Pilkington og hans mænd ville komme dem til hjælp, så kunne sejren endnu blive deres. Men netop i dette øjeblik kom de fire duer tilbage, som var blevet sendt ud dagen i forvejen, og en af dem havde en lap papir med fra Pilkington. Der stod skrevet med blyant: „Nu kan I have det så godt“. I mellemtiden havde Frederick og hans folk gjort holdt ude ved vindmøllen. Dyrene iagttog dem, og en forfærdet.

Var nu; de havde ikke noget at gå efter undtagen Squealer’s rækker af tal, som gang efter gang demonstrerede, at alting gik bedre og bedre. Dyrene fandt problemet uløseligt; i alt fald havde de ikke megen tid til at spekulere over den slags ting nu. Kun gamle Benjamin hævdede at kunne huske hver eneste detail fra sit lange liv, samt at vide, at forholdene aldrig havde været og heller aldrig kunne blive hverken meget bedre eller meget værre – sult, slid og skuffelse var, sagde han, en uforanderlig.

Det. Katten trådte ind i genopdragelsesudvalget og var meget aktiv i nogle dage. En dag så man den sidde på et tag og tale til nogle spurve, som var lige netop uden for rækkevidde. Den fortalte dem, at alle dyr nu var kammerater, og at hver eneste spurv, der følte trang, kunne komme og sætte sig på dens poter; men spurvene kom ikke nærmere. De omtalte kursus i læsning og skrivning blev imidlertid en stor succes. Om efteråret havde næsten hvert eneste dyr på gården erhvervet sig visse kundskaber.

Lige imod Jones. Jones så ham komme, hævede sin bøsse og fyrede. Haglene trak blodige strimer henad Snowballs ryg, og et får styrtede dødt om. Uden et øjebliks tøven kastede Snowball sine femoghalvfems kilo ind mod Jones’ ben. Jones blev slynget hen i en bunke møg, og hans bøsse fløj ud af hænderne på ham. Men det mest frygtindgydende syn af alle frembød Boxer, som han stod stejlende som en vild hingst og slog frem for sig med sine store jernskoede hove. Hans allerførste slag ramte en stalddreng.

Download sample

Download